dimecres, 26 de novembre del 2008

Carta als escaladors Osonencs

Hola a tothom!

Aquest correu electrònic va destinat als escaladors i les escaladores de la comarca d' Osona. D’entrada ens presentarem: som en Marc Vilaplana, en Marcel Garrell i en Morfú. Resulta que som tres amics que volem comunicar-vos una idea que ens ha aparegut mentre, plens de motivació i energia, preparàvem un cicle de projeccions. Us volem anunciar un projecte ambiciós, com una paret d’aquelles que fa suar una estona llarga.

Com tots probablement sabreu, des de fa temps a la nostra comarca hi ha una gran tradició per a l'escalada. Voldríem, doncs, unificar i explicar l'escalada i les seves motivacions a partir de les nostres escalades i la nostra gent. A tots ens agrada amb passió aquest esport –de fet, més que un esport, potser hauríem de parlar d’una autèntica forma de vida, una filosofia– que condiciona el nostre temps lliure, les nostres amistats i, en el fons, ens ajuda a ser més lliures.

Dit això, sapigueu que ens hem trobat i hem començat a posar fil a l'agulla. Primerament busquem el màxim de col·laboracions possibles i hem pensat en tu, perquè aquest nostre projecte et pot interessar d’una manera especial. Es tractaria de fer quatre projeccions per explicar com es viu l'escalada a Osona. Quatre projeccions centrades en aquests àmbits temàtics: LA PENÍNSULA IBÈRICA, ELS ALPS, ELS ESTATS UNITS i L’ÀFRICA. Partint d’aquests quatre blocs, durant un mes, faríem una sessió cada setmana. A partir de les fotografies que cadascú ha anat fent al llarg del temps, a partir de les imatges que tu mateix tens, ens agradaria de poder-ne fer una tria, agrupar-les i preparar el muntatge. Us imagineu poder veure en una sola projecció fotografies dels diferents viatges de tots els amants de l’escalada que coneixem? Tothom, segur, té excel·lents fotografies i expèriencies irrepetibles per explicar. Molts contrastos, moltes parets, moltes muntanyes, molts estils, moltes ascensions, molta suor, moltes alegries, alguna angúnia, etc. En fi, diverses formes de viure l' escalada, vàlides totes elles. Al capdavall, doncs, més que en una projecció pensem en un gran document de la història recent de l'escalada a Osona.

El projecte, és clar, ha d'anar madurant al llarg de les setmanes i prendre forma. De moment, amb aquest primer contacte, voldríem simplement saber si la nostra idea t’engresca, si vols formar part d'aquest projecte nostre que també pot ser el teu. És evident que aquesta nostra idea, que no exclou ningú, només tindrà sentit si al darrere hi ha, per exemple, el teu testimoni i la teva col·laboració. A més, segur que tens coses importants a dir-hi. Ens agradaria molt escoltar-te. Per il·lusionar-nos i reviure el pas del temps plegats, amb una llàgrima als ulls si cal.

Esperem que et facis sentir aviat.
Mentrestant, disfruta tant com puguis de l' escalada, aquesta passió que ens uneix!

Una abraçada afectuosa,



Marc, Marcel i Morfú